Vitamin untuk kanak-kanak

Vitamin apa yang saya berikan kepada Faiz.. (sekarang anak saya , Faiz dah berusia 4thn,8bulan)..

1.Start Faiz 2thn ++..saya a berikan..multivitamin dalam bentuk serbuk, yang dikenali sebagai MealShake..Ia mengandungi sedikit protein, …wangiii Mealshake ni…saya sukerr gakk..ramai gak kawan2 saya yang beli…bukan utk anak2..tp utk diri sendiri… ianya sesuai sebagai sarapan pagi yg ringkas dan padat…kire mcm diet… Sehari sekali, saya pasti akan campurkan 1 sudu kecik Meal Shake ini kedalam susu Faiz.Kalao saya lupe..Faiz sendiri yang ingatkan.
2.Multivitamin (Vitalea Shaklee chewable) ~ yang ni saya berikan ke dia seminggu sekali atau dua kali je…kire jarang gak…actually yang tablet2 ni saya cuma start kasi bila dia dah 4thn…sebelum umur 4thn saya cume kasi Meal Shake je…takde tablet2 ni..

3. Omega guard (kapsul minyak ikan) ~ yang ni Faiz sendiri yang mintak..so sehari sebiji jer..takboleh banyak2… habis nnt… dia kunyah mcm kunyah gula2 jer.
Hmm…kenapa yer saya berikan ketiga-tiga supplements ini?
Ringkasnya saya kasi multivitamin dan Mealshakes sebab nak meningkatkan taraf sistem pertahanan badan mereka, membina & menguatkan sel-sel tisu dalam badan.Omega Guard pula baik untuk perkembangan otak….Dan yang paling utama sebab Faiz ni memilih makanan..mmg dia kuat menyusu after stop bfeed 2thn..dia continue dgn susu formula( i belikan dutch lady je)…. tapi dia ni cerewet..sayur buahan segala tak mkn.. ade sekali tu saya goreng kuewteow..pakai daun kucai…tak pasal saya kene korek satu2 kucai yg halus cacaing tu..huwargg..tension…. cerewet mengalahkan ape si faiz ni.. .kalo dia kata taknak..mmg taknak…tp kalo dia suke..banyak lak dia makan…sbb tu badan dia montel dan padat..tapi dia ni cerewet dan degil… (macam mama gak kot..hehe..so bukan salah ibu mengandung..hihi).Jadi tujuan saya kasi semua supplemen2 ni untuk memastikan Faiz mendapat khasiat makanan yang lengkap
Nota : Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Naturally good nutrition n great taste.No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

*boleh contact saya di 013-9422527 utk keterangan lanjut dan untuk mendapatkan vitamin2 di atas dgn harga ahli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge