Shaklee Set B (Vitalea, Vit C, B Com, Alfafa) + ESP- Membantuku Dalam Penyusuan Anak

Bismillah…

Saya percaya, semua ibu mempunyai naluri yang sangat tinggi untuk memberikan yang terbaik untuk anaknya. Apatahlagi anak yang baru menjengah dunia. Anak yang tidak tahu apa2 lagi di dunia ini. Anak seperti kain putih. Kitala yang bertanggungjawab untuk memberikan yang terbaik semampu kita. Secara fitrahnya, anak sangat sayangkan ibunya. Seorang anak kenal suara ibunya sejak dari alam rahim lagi. Setelah lahir, ibu memberikan kasih sayang sepenuhnya kepada si anak. Namun, adakah pernah kita terfikir? Apakah susu terbaik untuk anak? Susu ibu atau susu formula? Kalau kita tengok di tin susu formula ni, ade statement kat situ yang susu ibu adalah susu yang terbaik untuk bayi anda. Jadi kenapa ada ibu yang memilih untuk berikan susu formula untuk anak? Ini jawapan yang selalu saya dengar. ‘ Susu saya sikitla. Mana mampu nak susukan anak dengan susu sendiri.’ ‘Malasla,leceh.’. 

Ni kerana si ibu tak tahu mana nak cari jalan keluar dari masalah ni. Alhamdulillah saya diberikan kesempatan oleh Allah untuk menyusukan kedua2 anak saya sejak lahir lagi. Dan kemudian saya teruskan penyusuan sampaila sekarang. Saya menggunakan vitamin Shaklee Set B + ESP. Ia mengandungi Vitalea, Vit C, B Complex, dan Alfafa. Semua jenis vitamin ini sangat membantu dalam penyusuan saya apabila saya ikuti 3 syarat ini:

1. Pastikan anak disusukan sekerap mungkin dengan tujuan untuk mengosongkan payudara dan sewaktu bekerja, saya pastikan untuk membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3 jam iaitu jam 9.30 am, 12.30am dan 3.30pm. Saya cuba sebaik mungkin untuk mengepam susu pada masa yang sama. Susu akan disupply mengikut demand. Jika kerap payudara dikosongkan, makin banyaklah susu dihasilkan.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 Liter sehari sangat penting bagi ibu menyusu. Tambahan pula kepada ibu-ibu yang mengambil vitamin Shaklee. Ini kerana dengan pengambilan vitamin, darah kita menjadi pekat. Air diperlukan untuk melancarkan perjalanan darah. Saya menyediakan botol minuman dengan sukatan 1 liter dan diisi sebanyak 3 kali untuk tempoh seharian di pejabat. 3. Doa. Ia adalah senjata bagi orang mukmin. Saya pastikan zikir dan mengaji setiap hari juga diamalkan. Rezeki itu diberikan oleh Allah. Kita sebagai makhluk hanya berusaha.

credit: kak laila

Saya menyediakan pek mini kepada mereka yang mempunyai kekangan kewangan untuk membeli vitamin. Namun anda perlulah menghantar email kepada saya di zahirahhafizan@gmail.com dan boleh juga sms kepada saya di 013-9422527 untuk mendapatkannya.

Walaubagaimanapun  semua tawaran dan pek kecil ini hanya boleh di dapati secara esklusif dari saya dan jaringan saya iaitu Euphoria GBS. Ia TIDAK di tawarkan/ di jual / di sediakan oleh mana-mana cawangan Shaklee di Malaysia.  Sebarang penolakan dari Shaklee (M) tidak menjadi tanggungjawab kami. Harap Maklum. 

Boleh email kepada saya di zahirahhafizan@gmail.comatau sms kan kepada saya 013-9422527 untuk konsultasi percuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge