Shaklee Brunei: Tabahnya seorang ibu memberi yang terbaik untuk anak kecil

Credit

Salam buat semua.
Entry Mei lalu saya ada ceritakan tentang seorang kenalan dari Brunei Hjh Mona yang ingin mencuba Shaklee Breastfeeding Set. Beliau order fullset Shaklee Breastfeeding Set (set B) + ESP (Energizing Soy Protein). Mengingati kembali email yang dihantar dimana Hjh Mona menceritakan kisah anak kecil comelnya yang dulunya pernah menderita kerana masalah jantung, buat air mata saya bergenang. Tabahnya seorang ibu membesarkan si kecil, mencari yang terbaik utk Aisya.

Bagi saya Hjh. Mona seorang ibu yang kuat semangat. Beliau adalah ibu kepada 5 orang anak dan menyusukan semua anak-anaknya. Dengan izin beliau, saya kongsikan pengalaman seorang ibu tabah ini. Bertuah juga beliau mempunyai suami yang sentiasa sangat supportive. Ini keratan email beliau.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Miracle Baby – Aisya Nur Aiman


29/12/2011,
the time has come, apabila lahir anak kelima, seorang puteri yg di nanti2 & di harap2kan kerana Puteri sulung sudah berumur 15 tahun dan 3 putera masing2 berumur 13, 9 & 3 tahun. I was so happy that time & so as my hubby and the kids.

Day 2, baby Aisya was diagnosed with Tranposition of Great Arteries (TGA). Starting that day, I could only express my milk coz baby was admitted at special care unit with tubes inserted thru her nose and mouth, kesian! I rasa macam bom meletup when the doctors told us about my baby and that she has to be sent to Glenegle Intan Medical Center KL for her operation. Ya Allah, besarnya dugaan mu pada kami! From that day onwards, airmata jadi teman setiaku. So, soon after a week, we went to KL accompanied by a doctor and nurse. At that time, milk dropped & I could only express about 5-10 ml, sedih sangat2 coz breast bengkak tapi milk tak banyak. Doctor advised me to just express as often as I could, eventho sikit je yg kluar.
Day 13, Alhamdulillah syukur, Baby Aisya selamat undergone operation selama 5 jam. Sedihnya hati saat melihat baby keluar dari operation theatre with all the wires and tubes inserted thru her body, mouth & nose! Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim…
Day 14, baby Aisya dibolehkan minum my milk guna cup, syukur! Baby kuat nyusu tapi my milk production sikit.
Day 15, doctors found the presence of chylous dlm darah baby and stopped baby from feeding my milk. They gave her basic F formula milk instead and had to carry on for 3-4 wks. I was so sad! Di saat pening fikirkan susu yg merundum kerna tak dpt dihisap ole baby, tetiba di halang pulak baby dari minum my milk hingga habis 3 kotak basic F tu. Ya Allah. Syukur hubby slalu di sisi n adviced me to sentiasa bersabar, he said nanti if Aisya dah direct feed balik, for sure milk jadi banyak semula. Alhamdulillah setelah sebulan berada d KL, Aisya dibenarkan balik ke Brunei dan 2 weeks after that, I was able to direct fed her soon after she finished the basic F.
Allah menduga lagi kesabaran saya dengan susu yg masih merundum sehingga kami terpaksa memberikan susu formula pada baby kerna baby sentiasa lapar. Just imagine, hampir sebulan baby tak boleh direct feed kat I. I cuba searched the internet on ways to increase milk suply until I found out about Shaklee. Its like Allah gave me the answer to my milk problem. I cuba beranikan diri to contact Laila whom I bought shaklee from. I pasang niat hoping that my milk production will increase and I can stop the formula milk one day.
When Baby Aisya was 4 mths old, I started consuming shaklee supplement. Baru 2 hari consume, quality of the milk dah nampak. Susu semakin pekat but quantity hanya meninggkat sikit je. Hoping that one day, production makin meningkat & that I could stop the formula milk. So far stok susu masih banyak dlm freezer.4 🙂

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Shaklee Breastfeeding Set B + ESP

Ini pula testimoni beliau. Alhamdulillah, berkat kesabaran, doa, dan 3 syarat utama untuk penyusan berjaya dengan supplement!

saya doakan beliau moga-moga beliau terus berjaya dan Aisya semakin sihat.


Bagi Warga Brunei yang ingin mendapatkan SHAKLEE DENGAN HARGA MALAYSIA (SABAH/SARAWAK),
Anda boleh direct email ke zahirahhafizan@gmail.com atau sms / whatsApp ke 0139422527 untuk pesanan/tempahan dan temujanji.

Meeting point untuk self pick-up adalah Sugar Bun, Emart (Pasaraya pertama yang auda jumpa selepas masuk ke Miri.)

Payment method: Cash on delivery (RM shj)/ Bank Transfer/Kad Kredit.

Pesanan melalui Courier Service juga ada disediakan. Namun, kos Courier Service dikira bergantung kepada berat barangan dan dibiayai oleh anda. Sila email/sms untuk maklumat lanjut.


Boleh email kepada saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms kan kepada saya 013-9422527 untuk konsultasi percuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge