6 sebab anda perlu belikan anak anda MealShake..bukan sekadar beli sebab testimoni best..

jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..
  • Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Itu dia 6 fakta.. 6 sebab utk anda belikan anak anda MealShake ni..Mealshake ni.. mmg sesuai utk semua peringkat umur.. saya berikan ke anak saya sejak umurnya 2 thn (time ni dah stop breastfeed..dan si Faiz ni plak tak mkn sayur buah.. agak cerewet..maka utk pastikan beliau memperoleh nutrisi yg cukup.. maka sy berikan MealShake … Seminggu kasi 3-4x pun dah memadai..takyah hari2.. Alhamdulillah sy puas hati dgn pembesaran Faiz dan beliau jarang demam.. kulit pun cantikkk.. Mealshake ni bukan lah utk menambah selera mkn je… ianya sesuai gak utk kanak2 yg obese… Kerana mealshake ni lengkap dgn nutrien yg diperlukan badan.. secara tak lanngsung,apabila badan cukup dgn zat2 yg diperlukan.. takdela nak mkn merapu2.. Memangla suplemen tak bole menggantikan makanan harian.dah nama pun supplemen..ianya hanya makanan tambahan.menampung mana2 yg kurang je. :-)..nnt akan diulas lanjut dlm topik kanak2 obese yer.

Dan ini pula testimoni dari blog Pn Lia.. JOm baca..
jom baca testimoni Kak Ayu (ofismate saya tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..)..

“Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii…risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge