Apa Itu Radikal Bebas?

Ramai orang nak tau apa benda sebenarnya radikal bebas ni. Ok hari ni saya nak cerita kat korang semua apa itu radikal bebas. Radikal bebas ni sangat merbahaya pada diri kita tau. Macam-macam penyakit datang dari radikal bebas. Radikal bebas berikan kesan tua sebelum usia kepada diri manusia. “Eh ehh. Kan memang kita akan tua.

#ShakleeBABY – Produk Baru Khas buat Bayi dan anak kecil. Sesuai untuk kulit sensitif.

[IKLAN NOV 2017] #ShakleeBABY – Produk Baru Khas buat Bayi dan anak kecil. Sesuai untuk kulit sensitif. Wow! Ape produk die? Ha jom kita tengok. Produk die lebih 75% adalah dari bahan organik dan 99% dari bahan semulajadi. Sangat baik untuk bayi dan anak-anak kecil yang mengalami kulit sensitif seperti ekzema; Haaa…nak mengorder atau nak

12 Teknik Menjemput Rezeki

Andai ada rasa curiga dalam hati tentang diri kita sendiri. Senyumlah. Allah cipta kita dengan ciptaan terbaik. Allah tidak pernah curiga dengan kebolehan kita. Sebab tu Allah buat kita jadi manusia. Boleh je Allah buat kita ni jadi bukit. Lebih baik kan. Takde dosa kita buat. Takde ujian yang kita perlu hadapi. Tapi kenapa Allah

Dilema Ibu Anak 4

Bukan mudah tau travel dengan anak anak. Kalau sorang pon dah ada orang yang pening. Emosi tercabarrr. Ini kan pulak travel dengan 4 orang anak. Emosi kita akan lagi mudah digores gores kan. 2 pasang mata nak tengok 4 batang tubuh lincah. Mencabar jiwa sungguh. Lagi lagi macam anak anak Kak Ira yang fasa aktif

Apa Itu IPP (Identity Preservation Programme)?

Selalu orang kata, ESP Shaklee ni menepati IPP ( Identity Preservation Programme). Kalau dalam bahasa melayunya, ia digelar sebagai program pemeliharaan identiti.   Tapi apa ke benda IPP ni?     Program Pemeliharaan Identiti adalah perkhidmatan sukarela yang menyediakan syarikat-syarikat yang ambil bahagian dengan pengesahan pihak ketiga yang independent, pengenalpastian, pemisahan, dan kebolehlesanan ciri unik

Penyusuan Di Rumah Bagi Bayi Pramatang

Fuh. Tentu gembira sangat kan bila bayi yang dah berbulan-bulan di hospital boleh balik ke rumah. Kaka dan abangnya pon pasti akan melompat kegirangan. Atok dan nenek dia lagi lah kan. Silap hari bulan buat majlis doa selamat terus malam tu.   Namun bagaimana nak meneruskan penyusuan ibu di rumah bagi bayi pramatang ini? Semalam