Hanya RM2.48~Mampu Beri Makanan Terbaik Untuk Tulang, Gigi Dan Saraf

Hari tu ingat tak yang saya pernah tanya pasal abjad apa yang dilihat di tapak tangan comel hari tu?   Semua nampak huruf k😀😍. Bagus. Semua takde masalah rabun dekat hihi.   Jadi malam ni saya nak bercerita mengenai cik k ni. Kerlass tau dia ni. Hehe. Jangan main-main😄   Ni ada sedikit cerita seram.

Cara Bantu Untuk Hilangkan Resdung Kanak-kanak

Dalam hujan renyai-renyai, saya hantar kiriman cinta ke sini tadi😀. (Siapa yang berada di area ini, mahupon lalu jalan sini namun tertinggal suplimen ke…haa boleh kontek saya heheh😀😘)     Kak Ayu ni kastemer saya dari tahun lepas lagi. Kami berkenalan melalui alam maya iaitu blog zahirahhafizan.com. Namun bila bertemu, kami umpama geng rapat yang

Istimewanya Ziarah Jordan dan Umrah Tahun 2017 Ni

Petang tadi, di kala hujan masih tak henti-henti membasahi bumi Kemasik, abam Gdex bagi hon mengejut. “Pon pon ponnnnnn” Uih! Hadiah yang ditunggu-tunggu dah sampai nampaknya. Hadiah yang dipos tahun lepas. Tahun ni baru sampai. Manaaa tak excited Kak Zeq kan. 🙂 Kak Zeq yang tengah tidurkan Hazim terus lintang pukang cari tudung terbang. Intai

Feedback customer mengenai servis Zahirahhafizan.com

Rasa nak terobang tinggi jauh ke angkasa. Seronok tak terkata rasa di hati. Senyum simpul macam pwincess dah ni lagaknya bila dapat wasap cinta sebegini. Ececece. Hover kan😀. Tapi memang itu lah perasaan Kak Zeq waktu ini. Berbunga-bunga setaman tulip. Hehe😍     Kisah istimewanya begini… Kakak ni merupakan salah seorang kastemer yang asyik suka

Realiti Kehidupan Yang Perlu Kita Fahami

Hidup bukan sebuah perjalanan lurus dan mudah untuk kita lalui tanpa rintangan. Ia adalah sebuah perjalanan di laluan bersimpang siur, yang perlu kita cari arah sendiri. Kita sesat, kita keliru. Dan sering kali, kita menemui jalan buntu. Namun selalu, seandainya kita percaya, pintu akan terbuka untuk kita lalui. Mungkin itu bukan pintu yang kita fikirkan,

Keputihan Di Kala Hamil – Bahayakah?

Keputihan dengan wanita biasanya sesuatu yang sinonim. Ramai wanita yang alami keputihan. Termasuklah di kala hamil. Petang ni saya nak kongsikan mengenai keputihan di kala hamil. Keputihan di kala hamil ni ada 2 jenis iaitu yang normal dan abnormal. Ada mommies yang alami keputihan bukan kerana tidak menjaga kebersihan di kawasan itu, namun kerana perubahan

Kembali Sihat Setelah 7 Hari Mencuba Shaklee

Bila melihat seorang pakcik berjalan dengan perlahan-lahan sambil berpegang pada si anak, tiba-tiba saya terkenangkan seorang kastemer yang ada masalah dalaman sehingga menyebabkannya tidak boleh berjalan dengan laju seperti orang lain.   Nak dijadikan kisah, seorang wanita baik hati, Kak Rahimah call saya di kala sedang kami anak beranak bercuti di Legoland baru-baru ini. Katanya

Selsema Dan Demam Sudah Menjauh

Terkenang sesuatu. Yang lama dah tak kunjung tiba. Namun memang tak jemput dia datang pon. Apa lagi kalau bukan pakcik demam dan makcik selsema srukk srukk.   Demam-demam, selalu je ingat yang ni. Kalau tak ambik ni, nak pulih balik dari demam memang terasa lambat untuk pulih tau. Sebab tu saya pilih untuk konsisten ambil

Tips Travel Dengan Anak-anak Kecil Tanpa Marah-marah

Travel dengan seorang anak tak sama macam travel dengan 4 orang anak cilik yang aktif lagi bijak. Fuh. Uji kesabaran yang amat! Lagi-lagi kami parents yang independant tanpa atuk nenek diorang tinggal bersama. Jadi fully handle sendiri semuanya  🙂   Kebetulan kami masih on travel. Jadi nak share sedikit tips. Dari Kemasik ke Kelantan, balik